BOOK NOW  

Pelion Culture

Pelion Culture, Saily Hotel: ξενοδοχείο Παραλία Κορόπη Πήλιο Βόλος Μαγνησία
Pelion Culture, Saily Hotel: ξενοδοχείο Παραλία Κορόπη Πήλιο Βόλος Μαγνησία
Κράτηση online

Η Ξεναγός Παναγιώτα Πάντου: 

Π.Α.Πάντου, Ιδρύτρια του "Pelion Culture" - Βόλος, Μάρτιος 2016

Η Γιώτα Πάντου είναι Διδάκτορας Αρχαιολογίας του State University of New York at Buffalo και Πιστοποιημένη Ξεναγός του Υπουργείου Τουρισμού (ΜΗ.ΞΕΝ. Νο: 33ΤΑ02321Ε1).

www.pelionculture.gr

« Έζησα τα τελευταία δώδεκα χρόνια στην Αμερική. Όμως τα καλοκαίρια πάντα γυρνούσα στην πόλη μου να ανασάνω τον αέρα του λιμανιού της και τη δροσιά των πλατάνων του βουνού που ανάθρεψε τον Ιάσονα και τον Αχιλλέα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το καλοκαίρι, μα και σε κάθε γιορτή και αργία, ο Βόλος γεμίζει από τουρίστες. Αθηναίοι, Θεσσαλονικείς, Γερμανοί, Γάλλοι, μαζεύονται όλοι στο Πήλιο. Ακόμη πιο πολύ τα τελευταία χρόνια που το λιμάνι έγινε προορισμός κρουαζιέρας με χιλιάδες επισκέπτες να ξεχύνονται μονομιάς στους δρόμους και την παραλία. Υπήρξαν, όμως, αρκετές οι φορές που τους είδα να περιπλανώνται χαμένοι στην πόλη, μην ξέροντας πού να πάνε, πού να φάνε, ποια μουσεία και ποιους αρχαιολογικούς χώρους να επισκεφτούν. Τελικά, να αναχωρούν χωρίς να έχουν γνωρίσει την πόλη μου, χωρίς να ακούσουν για την ιστορία και τους μυθικούς της ήρωες και μάλλον χωρίς να την αγαπήσουν... Αν ρωτάτε, λοιπόν, γιατί ιδρύθηκε το "Pelion Culture" σας απαντώ: Γιατί κανένας δεν πρέπει να φεύγει από το Βόλο χωρίς να έχει μαγευτεί από την ομορφιά, την ιστορία, τους μύθους και τις γεύσεις του. »


----------

Οι πολιτιστικές εκδρομές, οι περίπατοι και οι επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία της περιοχής μας αποτελούν σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος και της σχολικής ζωής. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα εμπιστεύονται τους μαθητές τους σε επαγγελματίες ξεναγούς οι οποίοι με την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση τους μπορούν να μετατρέψουν την επίσκεψη σε ένα μουσείο σε αξέχαστη εμπερία.

Στο Βόλο ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξεναγούς σε προσιτές τιμές θα προσφέρονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων από τον Οκτώβριο 2018 έως το Μάιο 2019.

Για να ζητήσετε ξεναγό για κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο στο Βόλο, το Πήλιο, τη Λάρισα ή τα Μετέωρα ή για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλία επικοινωνήστε μαζί μας στο 6945755600 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@pelionculture.gr.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:

Ξεναγήσεις σε μαθητές Γ΄- ΣΤ΄Δημοτικού

... Οι ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικού περιλαμβάνουν βιωματικές δραστηριότητες και διαμορφώνονται μέσα από παιχνίδια παρατηρητικότητας, διάλογο, δραματοποίηση, αινίγματα, μιμική, ζωγραφική. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους οι μικροί μαθητές μπορούν να κατανοήσουν πιο εύκολα όσα διδάσκονται στο σχολείο για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους.

Ξεναγήσεις σε μαθητές Α' - Γ' Γυμνασίου

... Θεματικές ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κτίρια και μνημεία έχουν σχεδιαστεί για τους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Περιλαμβάνουν ασκήσεις παρατηρητικότητας και φαντασίας και στηρίζονται στη συνεργατικότητα και το διάλογο. Στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις των παιδιών και να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να αγαπήσουν το ωραίο στα έργα των ανθρώπων.

Ξεναγήσεις σε μαθητές Α' - Γ' Λυκείου

... Οι προσφερόμενες ξεναγήσεις σχετίζονται με το σχολικό πρόγραμμα κάθε τάξης και κυρίως με το μάθημα της ιστορίας και των αρχαίων. Περιλαμβάνουν διαδραστικές δραστηριότητες και διαμορφώνονται μέσα από διάλογο, επιχειρηματολογία, ασκήσεις παρατηρητικότητας, συνεργατικότητα, και αναστοχασμό. Οι ξεναγήσεις έχουν σαν κύριο στόχο να ενθαρρύνουν τους μαθητές να αναζητούν τη δική τους ερμηνεία και να οδηγούνται στη δική τους προσωπική ανάγνωση των εκθεμάτων ενός μουσείου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΟ

... Η Γιώτα Πάντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης. Είναι διδάκτορας Αρχαιολογίας του State University of New York at Buffalo και πιστοποιημένη ξεναγός (Αρ.Μητρ.Ξεν.33ΤΑ02321Ε1) του Υπουργείου Τουρισμού. Έχει πολύπλευρη και πολυετή εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και έχει διδάξει σε προπτυχιακούς φοιτητές και μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία των ΗΠΑ. Είναι ιδρύτρια του Pelion Culture που εξειδικεύεται σε εναλλακτικές θεματικές ξεναγήσεις και αρχαιολογικές διαδρομές.

SAILY HOTEL PELION

28 DOUBLE & FAMILY ROOMS
1 OUTDOOR POOL
1 RESTAURANT
2 ROOMS FOR DISABLED